KEK Ardennenweekend 2021

De roze fietspakjes werden ingepakt en meegenomen naar het Belgische Gouvy voor het KEK weekend. Vooraf was het routeboek al rondgemaild en waren er voldoende bananen en repen ingekocht. We zaten dichtbij de grens waardoor we konden koersen door België, Duitsland én Luxemburg. Het was een bont gezelschap met zowel nieuwe leden als oudgedienden. Drie dagen lang werd er gefietst op ieders eigen tempo: rustig touren door het glooiende landschap of maximaal hoogtemetertjes pakken. Op zaterdag werd zelfs (niet geheel vrijwillig) de 145 kilometer aangetikt! Bij thuiskomst konden de beentjes omhoog en werd het WK Wielrennen aangezet. Zodra iedereen was bijgekomen van de rit, gingen de foute hitjes aan en bleef het nog lang onrustig in Gouvy.

KEK commissies

Waar is KEK zonder commissies? Nergens! KEK Den Haag heeft een aantal commissies waarin leden actief zijn.

  • Activiteiten: organiseren van activiteiten naast het fietsen. Denk aan clinics en quizzen.
  • Borrel: organiseren van in elk geval 2x per jaar een zomer- en kerstborrel
  • Communicatie: verzorgen van nieuwsbrief, social media accounts en website.
  • Kas: Controleren van de KEK-uitgaven.
  • Reis: Organiseren van een jaarlijkse fietsweek naar een zonnige bestemming.
  • Sponsor: Werven van sponsoren, zoals LIV, Café Frowijn.
  • Weekend: Organiseren van het jaarlijkse fietsweekend in de Ardennen of de Eifel.

KEK ging pubquizzen

Twee teams van KEK deden mee aan de wekelijkse pubquiz bij de beste Ierse pub ter wereld: O’Casey’s aan het Noordeinde in Den Haag. Na een diner met keuze uit klassiekers van de Britse eilanden (fish & chips, shepherd’s pie of een Iers ontbijt) konden de deelnemers hun tanden stukbijten op een serie lastige vragen. Hoeveel letterblokjes zitten er in een Scrabblespel? Wat is de grootste woestijn in Botswana? Salueren soldaten met links of met rechts? Er waren 26 teams, KEK 1 eindigde als 21ste en KEK 2 als 19de. Het was een gezellige avond!

Opfristraining wegkapiteins

Onze wegkaps hebben alle ins en outs van het rijden in groepen weer doorgenomen. Door corona heeft KEK lang niet meer in groepen gereden, dus is het extra belangrijk weer even de aandacht te vestigen op de belangrijkste afspraken, gebaren en termen, zoals voor ‘voor’ en ’tegen’, ‘lijn!’, ‘wisselen’, ‘paaltje’, ‘gaatje’ en ‘compleet’. Want veilig rijden is voor KEK erg belangrijk, zeker in de drukke Randstad. En wat doet een wegkap nog meer? Materialencheck, het verzorgen van de route en een welkomstwoordje voor nieuwe leden.